BPI-Chempump tarjoaa korkealuokkaista tekniikkaa vaativiin olosuhteisiin teollisuuden ja muiden alojen tarpeisiin
TUOTTEET

Palloventtiilit

Palloventtiili kuuluu suosituimpiin venttiilityyppeihin monenlaisissa putkistojärjestelmissä teollisuuden, yritysten ja kunnallistekniikan tarpeisiin. Palloventtiilien suosio perustuu niiden monikäyttöisyyteen, helppokäyttöisyyteen ja luotettavuuteen. Palloventtiilien rakenne on yksinkertainen, mutta äärimmäisen tehokas – sisällä oleva ontto, rei’itetty pallo toimii virtauksen säätelymekanismina. 

Palloventtiileissä voidaan käyttää erilaisia rakenteita, niin 1-, 2- kuin esimerkiksi myös 3-osaisia. Palloventtiileitä on myös niin täysaukkoisia kuin myös supistusaukkoisia. Venttiileiden liittäminen putkistoon voi olla kierreliitoksin, laipoin tai hitsauspäin. Palloventtiili voidaan myös kytkeä automaatioon, jolloin sitä voidaan ohjata sähköisesti. 

BPI-Chempumpilla on laaja kokemus erilaisista venttiileistä ja putkistoratkaisuista. Oli etsinnässä sitten palloventtiili, kumiluistiventtiili, pohjaventtiili tai mikä tahansa muu venttiilimalli, pystymme auttamaan. Ota yhteyttä ja kysy lisää meiltä, niin etsitään sinun tarpeeseesi sopiva venttiili! 

Pyydä tarjous tästä tuotteesta

Miten palloventtiili toimii? 

Kun palloventtiilin kahvaa kääntää, pallo pyörähtää 90 astetta akselinsa ympäri. Jos pallon reikä on putken suunnassa, venttiili on auki ja neste tai kaasu virtaa esteettä. Kun kahvaa kääntää toiseen suuntaan, pallo kääntyy siten, että se sulkee virtauksen tiiviisti. Näin palloventtiilit mahdollistavat virtauksen nopean ja tehokkaan katkaisun tai avaamisen. 

Yksinkertaisuus ja laadukkaat materiaalit ovat syyt, miksi palloventtiilit kestävät vuosia ilman merkittävää huollon tarvetta. Laadukkaista materiaaleista valmistetut palloventtiilit ovat omiaan käytettäväksi vaikeissakin olosuhteissa, ja ne kestävät sekä korkeita että matalia lämpötiloja, riippuen käytetystä materiaalista. 

On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että jos venttiiliä käytetään nesteiden kanssa kohteissa, joissa on riski pakkaselle, on venttiili suojattava tai tyhjennettävä estämään nesteen jäätyminen venttiilin sisällä. Nesteen jäätyminen voi johtaa venttiilin vaurioitumiseen. 

Ota yhteyttä

Missä palloventtiiliä käytetään? 

Palloventtiili on laajalti käytössä monenlaisissa kohteissa teollisuudesta kodin putkistoihin asti. Ne suoriutuvat erinomaisesti monissa eri ympäristöissä, joissa tarvitaan nesteiden tai kaasujen virtauksen säätöä. Palloventtiilin suosio perustuu venttiilin kykyyn kestää painetta, hyviin tiivistysominaisuuksiin ja nopeaan avaamiseen tai sulkemiseen. 

 • Teollisuuden prosessilaitteet: 

Palloventtiilit ovat yleisiä kemian- ja petrokemian alan laitteissa, joissa niitä käytetään hallitsemaan korkeapaineisia nesteitä ja kaasuja. Ne pystyvät myös selviytymään korrosoivista ympäristöistä. 

 • Lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointisovellukset (HVAC): 

Lämmön- ja kylmänjakelujärjestelmissä palloventtiilejä käytetään säätelemään veden virtausta esimerkiksi lämmönvaihtimissa, patteripiireissä ja ilmastointilaitteissa. 

 • Vesi- ja jätevesihuolto: 

Veden käsittelyjärjestelmissä palloventtiilit ohjaavat ja säätelevät veden liikettä. Ne ovat tärkeitä komponentteja myös jätevesipuhdistamoissa, jossa ne ohjaavat likaisen veden ja puhdistusprosessin nestevirtauksia. 

 • Kaasu- ja öljyalan sovellukset:

Palloventtiileitä käytetään laajasti maakaasuputkistoissa sekä öljynporaus- ja käsittelylaitoksissa, missä tarvitaan vahvoja ja luotettavia venttiilejä paineen hallintaan ja vuotojen estämiseen. 

 • Elintarviketeollisuus ja lääketeollisuus: 

Steriileissä tai puhtautta vaativissa sovelluksissa, kuten elintarvike- ja lääketeollisuudessa, palloventtiilit auttavat varmistamaan, että prosessit pysyvät puhtaina ja kontaminaatioilta suojattuina. 

 • Merenkulku ja laivanrakennus: 

Laivojen vesijärjestelmissä ja polttoainelinjoissa palloventtiilit tarjoavat tärkeän osan turvallisuudesta ja tehokkaasta toiminnasta korkeapaineen ja korroosiota kestävinä ratkaisuina. 

 • Kotitaloudet: 

Kodin putkistoissa palloventtiilejä löytyy esimerkiksi päävesilinjan sulkemista varten, lämmitysjärjestelmissä sekä kastelujärjestelmissä, missä niitä käytetään vesivirran katkaisuun tai virtauksen säätelyyn. 

 • Pienlaitteet ja työkalut: 

Myös erilaisissa pienemmissä työkaluissa ja laitteissa, kuten paineilmatyökaluissa, palloventtiilejä hyödynnetään niiden kyvystä säätää ja hallita ilmavirtauksia nopeasti ja tehokkaasti. 

Palloventtiilit ovat yksinkertaisia, mutta niiden käyttökohteet ovat monipuolisia. Siksi palloventtiili onkin tärkeä osa monia eri järjestelmiä. Niiden yksinkertainen rakenne, luotettavuus ja pitkä käyttöikä ovat syitä, miksi palloventtiilit ovat valinta niin moniin sovelluksiin.

Miksi hankkia palloventtiili meiltä?

BPI-Chempump tarjoaa laajan valikoiman palloventtiilejä eri käyttötarkoituksiin. Olipa kyse sitten uuden putkiston rakentamisesta, vanhan korjaamisesta tai yksinkertaisesti olemassa olevan järjestelmän osan vaihtamisesta, kauttamme löydät helposti juuri tarvitsemasi tuotteet. Valintaan vaikuttavia tekijöitä voivat olla esimerkiksi venttiilien materiaali, kokoluokka sekä kyky kestää tietyntyyppisiä nesteitä tai kaasuja. 

Tilauksen tekeminen onnistuu vaivattomasti verkkokaupan kautta. Palloventtiilit ja muut putkistotarvikkeet ovat vain muutaman klikkauksen päässä. Voit halutessasi ottaa meihin myös yhteyttä ja kysyä neuvoa venttiilin valintaan. Tutustu BPI-Chempumpin laajoihin valikoimiin, ja varmista putkistosi toiminta sekä turvallisuus korkealaatuisilla palloventtiileillä! 

Palloventtiili – Ota yhteyttä

  Pyydä tarjous tästä tuotteesta


  TUOTTEET

  MPumpumps logoDellmeco logoArbo logoSAER logo Norma Group logoOetiker logoBandit logoPliotron logoPowertools logo

  Ota yhteyttä
  Puh. 09 272 6017
  bpi@bpi-chempump.fi

  Käyntiosoite
  Spjutsundintie 46
  01190 SIPOO

  Postiosoite
  PL 37
  01190 SIPOO-BOX

  Copyright © 2024 BPI-Chempump Oy

  Ota yhteyttä

  Pyydä tarjous