BPI-Chempump tarjoaa korkealuokkaista tekniikkaa vaativiin olosuhteisiin teollisuuden ja muiden alojen tarpeisiin
TUOTTEET

KALVOPUMPPU

Kalvopumppu on yleinen pumppumalli, jota käytetään etenkin eri teollisuuden aloilla. Valikoimastamme löytyvät Dellmeco-merkkiset kalvopumput tarjoavat luotettavuutta ja kestävyyttä vaativiinkin olosuhteisiin. Meiltä löytyy kalvopumppuja useissa eri materiaalivaihtoehdoissa, joten sovelluskohteita on runsaasti, ja voimme tarjota oikean ratkaisun hyvinkin erilaisiin pumppaustarpeisiin. 

Kalvopumpun runkomateriaalivaihtoehdot ovat PE, PTFE, alumiini, valurauta ja haponkestävä teräs. Kaikki materiaalivaihtoehdot sopivat myös ATEX-tiloihin. ATEX-tiloihin käytettävät muovimateriaalit ovat sähköäjohtava PE tai PTFE. Muovimateriaaleista valmistettujen Dellmeco-kalvopumppujen runko-osat tehdään koneistamalla, joten niiden kulutuskestävyys ja kestoikä on korkea. 

Kalvopumppu – Kysy lisää

Paineilmatoimiset kalvopumput

Dellmeco-kalvopumput useilla eri materiaalivaihtoehdoilla.

Sähkötoimiset kalvopumput

Sähkötoiminen Dellmeco-kalvopumppu useilla eri materiaalivaihtoehdoilla.

Kalvopumppujen varaosat

Dellmeco-varaosien lisäksi voit tiedustella varaosien saatavuutta myös muihin kalvopumppumerkkeihin.

Kalvopumppujen lisävarusteet

Kalvopumppujen lisävarusteet, kuten sykkeenvaimentimet, kuljetuskärryt ja iskunlaskijat.

Kalvopumppujen huoltotarve on vähäistä

Kalvopumppujen vähäinen huoltotarve on yksi niiden suurimmista eduista teollisuuden sovelluksissa. Niiden suunnittelussa keskitytään kestävyyteen ja luotettavuuteen, mikä minimoi tarpeen säännöllisille huoltotoimille. Dellmeco-kalvopumput on valmistettu laadukkaista materiaaleista, jotka kestävät korkeita paineita ja aggressiivisia kemikaaleja ilman, että pumppujen osia tarvitsee usein uusia tai korjata.

Lisäksi kalvopumppujen yksinkertainen rakenne vähentää vikojen mahdollisuuksia ja helpottaa mahdollisia korjaustöitä, kun niitä tarvitaan. Kalvopumppujen käyttökustannukset pysyvät siis alhaisina pitkällä aikavälillä, mikä tekee niistä myös taloudellisesti houkuttelevan vaihtoehdon monille teollisuudenaloille.

Kalvopumput ja ATEX-turvallisuus

Kalvopumppuja voidaan turvallisesti käyttää räjähdysvaarallisilla alueilla, sillä kalvopumput on suunniteltu täyttämään ATEX-standardit. Kalvopumput on varustettu materiaaleilla, jotka estävät kipinöinnin ja muiden räjähdystä aiheuttavien riskitekijöiden esiintymisen. Esimerkiksi sähköä johtavat PE- ja PTFE-materiaalit ovat yleisiä kalvopumpuissa, jotka sijoitetaan ATEX-luokitelluille alueille.

Turvallisuuden varmistamiseksi on tärkeää valita oikeat komponentit ja noudattaa asennuksessa ja käytössä tarkasti ATEX-direktiivin ohjeistuksia, mikä takaa turvallisen toiminnan vaativissakin olosuhteissa.

Kalvopumppu sopii monenlaisiin käyttökohteisiin

Eri materiaalivaihtoehdot takaavat lähes rajattomat mahdollisuudet näiden pumppujen käyttöön. Ne soveltuvat erinomaisesti viskoottisten, hiovien sekä syövyttävien aineiden pumppaukseen. Pumppu kestää hyvin kiintoaineita. Joihinkin pumppumalleihin voidaan asentaa läppäventtiili, jolloin kiintoainekoko voi olla hyvinkin suuri. Hellävaraisen pumppausliikkeen ansiosta pumppu soveltuu hyvin myös leikkuuherkille aineille. Kalvopumppu voidaan varustaa erilaisilla lisävarusteilla, jolloin käyttökohteita on useita.

Yksinkertainen rakenne pitää huoltokustannukset pieninä. Kalvopumppu on erittäin helppo huoltaa, näin säästytään pitkäaikaisilta pumppauskatkoksilta.

Ota meihin yhteyttä, niin räätälöimme teille sopivan ratkaisun! 

Kalvopumppu – Kysy lisää >>

Kalvopumpun muut hyödyt

Kalvopumput tarjoavat vähäisen huoltotarpeen ja ATEX-turvallisuuden lisäksi myös monia muita hyötyjä, jotka tekevät niistä erinomaisen valinnan useille teollisuuden alueille: 

  • Monipuolisuus: Kalvopumput pystyvät käsittelemään laajan valikoiman nesteitä, mukaan lukien viskoottiset, syövyttävät ja kiinteitä aineita sisältävät nesteet. Tämä tekee niistä ihanteellisen valinnan monenlaisiin sovelluksiin kemianteollisuudesta elintarviketeollisuuteen ja vesikäsittelyyn. 
  • Itseimevyys: Toisin kuin monet muut pumpputyypit, kalvopumput ovat itseimeviä, mikä tarkoittaa, että ne voivat imeä nesteitä ilman, että imuputkeen tarvitsee manuaalisesti pumpata nestettä ennen käynnistystä. Tämä ominaisuus helpottaa asennusta ja käyttöä erilaisissa asennusolosuhteissa. 
  • Hellävarainen pumppaus: Kalvopumppujen toimintaperiaate on hyvin hellävarainen, mikä tekee niistä soveltuvia herkille aineille, kuten elintarvikkeille, lääkeaineille tai bioteknologisille tuotteille. Pumppausliike ei vahingoita pumppaamia aineita, mikä on kriittistä laadun säilyttämisen kannalta. 
  • Kuivakäyntikestävyys: Kalvopumput kestävät kuivakäyntiä, eli niitä voidaan käyttää ilman, että pumppukammiossa on nestettä. Tämä ominaisuus vähentää vaurioiden riskiä ja lisää pumppujen joustavuutta. 
  • Säädettävyys: Pumppujen tuottoa on helppo säätää, mikä mahdollistaa tarkan annostelun ja virtauksen hallinnan. Tämä on erityisen tärkeää prosesseissa, joissa on tärkeää ylläpitää tarkkaa nesteenvirtausta. 

Miten kalvopumppu toimii?

Dellmeco-kalvopumppu toimii paineilmalla tai tarvittaessa sähkömoottorilla. Paineilmatoiminen pumppu ei tarvitse voitelua, joten paineilmapaineen on oltava puhdas ja kuiva, jotta kalvopumpun toiminta on moitteetonta. Paineilmatoimisen pumpun tuoton säätö tapahtuu paineen säädöllä. Kalvopumppu käynnistyy hyvin pienellä paineella ja maksimipaine on 8 bar. Tuoton säätö onkin hyvin yksinkertaista ja säätöalue on laaja. Lisävarusteiden ansiosta tuoton säätö voidaan myös automatisoida. Kalvopumput ovat saatavilla myös sähkötoimisena.

Kalvopumppu kestää kuivakäyntiä eikä aiheuta vaurioita. Mikäli painepuolen venttiili suljetaan, pumppu pysähtyy ja lähtee taas käyntiin kun venttiili avataan.

Kalvopumppu on itse imevä aina 8 metriin asti, joten asennuspaikka ei ole niin kriittinen kuin joillakin muilla pumpputyypeillä. Se voidaan myös upottaa pumpattavaan nesteeseen, mutta tällöin on huomioitava materiaalien soveltuvuus sekä paineilman poisto.

Kalvopumppu itseimevällä asennuksella. Kalvopumput ovat monipuolisia, sillä ne kestävät kuivakäyntia ja voivat pumpata kaikenlaisia nesteitä. Kalvopumppu voi toimia joko sähköllä tai paineilmalla.

Itseimeväasennus

Kalvopumpun upotusasennus. Kalvopumppu voidaan asentaa myös nestepinnan alapuolelle. Kalvopumppu on erinomainen valinta, kun pumppu halutaan sijoittaa nestepinnan alapuolelle.

Upotusasennus

KALVOPUMPPU SOPII MONENLAISIIN KÄYTTÖKOHTEISIIN

Eri materiaalivaihtoehdot takaavat lähes rajattomat mahdollisuudet näiden pumppujen käyttöön. Ne soveltuvat erinomaisesti viskoottisten, hiovien sekä syövyttävien aineiden pumppaukseen. Pumppu kestää hyvin kiintoaineita. Joihinkin pumppumalleihin voidaan asentaa läppäventtiili, jolloin kiintoainekoko voi olla hyvinkin suuri. Hellävaraisen pumppausliikkeen ansiosta pumppu soveltuu hyvin myös leikkuuherkille aineille. Kalvopumppu voidaan varustaa erilaisilla lisävarusteilla, jolloin käyttökohteita on useita.

Yksinkertainen rakenne pitää huoltokustannukset pieninä. Kalvopumppu on erittäin helppo huoltaa, näin säästytään pitkäaikaisilta pumppauskatkoksilta.

Ota meihin yhteyttä, niin räätälöimme teille sopivan ratkaisun!

Ota yhteyttä

Miksi valita Dellmeco-kalvopumppu?

Dellmeco-kalvopumput valmistetaan Euroopassa, mikä takaa korkean laadun ja nopeat toimitusajat. Runko-osat valmistetaan muoviaihioista koneistamalla, mikä tekee pumppujen rakenteesta kestävän ja huoltovapaan. Metalliset runko-osat valmistetaan valuina, jotka vähentävät värinää ja tekevät pumpusta luotettavamman vähemmillä komponenteilla. 

Dellmeco-kalvopumput ovat kustannustehokas valinta, sillä niiden yksinkertainen rakenne ja pitkä käyttöikä vähentävät huoltotarvetta. Lisäksi voit varustaa kalvopumpun monipuolisesti esimerkiksi tynnyrivarustuksella tai tuplakalvoilla lisäturvallisuutta vaativiin kohteisiin.

Valikoimastamme löytyy sekä muovi- tai metallirunkoisia kalvopumppuja

Dellmecon muovirunkoiset kalvopumput valmistetaan muoviaihioista koneistamalla, jolloin kalvopumppujen runkopaksuudet ovat melko suurehkot. Tämän vuoksi Dellmeco-kalvopumput ovat hyvin jykevätekoisia. Kun runko-osat tehdään koneistamalla muoviaihioista, syntyy lopputuloksena rakenteeltaan hyvin yksinkertainen kalvopumppu. Tämä auttaa käyttäjää vähentämällä varaosien tarvetta ja nopeuttaa tietyin osin pumpun huoltoa. 

Dellmecon metallisissa vaihtoehdoissa vettyvät metalliset runko-osat valmistetaan pääasiassa valuina. Valu on ratkaisuiltaan värinöitä vaimentava ja valun avulla kalvopumpun ”posket”, eli pumppupesän seinät voidaan valmistaa yhtenä osana. Näin kalvopumppu vaatii vähemmän osia, jolloin kalvopumppu on luotettavampi.

Vahva materiaalipaksuus rauhoittaa pumppua ja pidentää käyttöikää

Dellmeco-kalvopumpussa käytetyt vahvat materiaalipaksuudet rauhoittavat kalvopumpun olemusta pumppaustilanteessa. Dellmecon kalvopumput sisältävät myös vakiona värinänvaimennintassut, jotka toimivat pumput ”jalkoina”. Materiaalin paksuus myös auttaa kulumiskestävyyden kanssa, esimerkiksi kiintoainetta pitävien aineiden kanssa, jolloin pumppupesän seinämät eivät kulu nopeasti puhki. Dellmeco-kalvopumput ovatkin yleisesti ottaen hyvin pitkäikäisiä.

Dellmeco-kalvopumput ovat helposti säädettäviä ja turvallisia

Dellmeco-kalvopumppu on varmatoiminen, helposti säädettävä ja turvallinen. Dellmeco-pumput sopivat esimerkiksi SIP- ja CIP-järjestelmiin, puhdastiloihin sekä ATEX-ympäristöön. Nämä kalvopumput ovat myös jämeriä ja rakenteeltaan yksinkertaisia, jolloin osia pumpussa on vähänlaisesti. Kalvopumppu vaatiikin normaalissa jaksottaisessa käytössä melko vähän varaosia elinkaarensa aikana, joka tekee kalvopumpusta melko kustannustehokkaan vaihtoehdon. 

Dellmecon kalvopumput on myös valmistettu pitkään tunnetulla tekniikalla, joka on hyväksi koettu ja varmatoiminen.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Oletko valmis löytämään tarpesisiisi täydellisesti sopivan kalvopumpun?  

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin räätälöimme sinulle sopivan ratkaisun. Kysy lisätietoja ja pyydä tarjous jo tänään!

Kalvopumppu – Kysy lisätietoja >>

Kalvopumppu on toimintavarma ja vaatii usein vähän huoltoa. Kalvopumppu voi olla joko metallinen tai muovinen sen käyttökohteesta riippuen.

Muovisen Dellmeco-kalvopumpun rakenne

TUOTTEET

MPumpumps logoDellmeco logoArbo logoSAER logo Norma Group logoOetiker logoBandit logoPliotron logoPowertools logo

Ota yhteyttä
Puh. 09 272 6017
bpi@bpi-chempump.fi

Käyntiosoite
Spjutsundintie 46
01190 SIPOO

Postiosoite
PL 37
01190 SIPOO-BOX

Copyright © 2024 BPI-Chempump Oy

Ota yhteyttä

Pyydä tarjous