BPI-Chempump tarjoaa korkealuokkaista tekniikkaa vaativiin olosuhteisiin teollisuuden ja muiden alojen tarpeisiin
TUOTTEET

KALVOPUMPPU

Kalvopumppu on yleinen pumppumalli, jota käytetään etenkin eri teollisuuden aloilla. Dellmeco-merkkiset kalvopumput ovat suunniteltuja kestämään teollisuudessa käytettäviä kemikaaleja. Saatavilla on useita eri materiaalivaihtoehtoja, joten sovelluskohteita on runsaasti.

Kalvopumpun runkomateriaalivaihtoehdot ovat PE, PTFE, alumiini, valurauta ja haponkestävä teräs. Kaikki materiaalivaihtoehdot sopivat myös ATEX-tiloihin. ATEX-tiloihin käytettävät muovimateriaalit ovat sähköäjohtava PE tai PTFE. Muovimateriaaleista valmistettujen Dellmeco-kalvopumppujen runko-osat tehdään koneistamalla, joten niiden kulutuskestävyys ja kestoikä on korkea.

Kalvopumppu – Kysy lisää

Paineilmatoimiset kalvopumput

Dellmeco-kalvopumput useilla eri materiaalivaihtoehdoilla.

Sähkötoimiset kalvopumput

Sähkötoiminen Dellmeco-kalvopumppu useilla eri materiaalivaihtoehdoilla.

Kalvopumppujen varaosat

Dellmeco-varaosien lisäksi voit tiedustella varaosien saatavuutta myös muihin kalvopumppumerkkeihin.

Kalvopumppujen lisävarusteet

Kalvopumppujen lisävarusteet, kuten sykkeenvaimentimet, kuljetuskärryt ja iskunlaskijat.

Miten kalvopumppu toimii?

Dellmeco-kalvopumppu toimii paineilmalla tai tarvittaessa sähkömoottorilla. Paineilmatoiminen pumppu ei tarvitse voitelua, joten paineilmapaineen on oltava puhdas ja kuiva, jotta kalvopumpun toiminta on moitteetonta. Paineilmatoimisen pumpun tuoton säätö tapahtuu paineen säädöllä. Kalvopumppu käynnistyy hyvin pienellä paineella ja maksimipaine on 8 bar. Tuoton säätö onkin hyvin yksinkertaista ja säätöalue on laaja. Lisävarusteiden ansiosta tuoton säätö voidaan myös automatisoida. Kalvopumput ovat saatavilla myös sähkötoimisena.

Kalvopumppu kestää kuivakäyntiä eikä aiheuta vaurioita. Mikäli painepuolen venttiili suljetaan, pumppu pysähtyy ja lähtee taas käyntiin kun venttiili avataan.

Kalvopumppu on itse imevä aina 8 metriin asti, joten asennuspaikka ei ole niin kriittinen kuin joillakin muilla pumpputyypeillä. Se voidaan myös upottaa pumpattavaan nesteeseen, mutta tällöin on huomioitava materiaalien soveltuvuus sekä paineilman poisto.

Kalvopumppu itseimevällä asennuksella. Kalvopumput ovat monipuolisia, sillä ne kestävät kuivakäyntia ja voivat pumpata kaikenlaisia nesteitä. Kalvopumppu voi toimia joko sähköllä tai paineilmalla.

Itseimeväasennus

Kalvopumpun upotusasennus. Kalvopumppu voidaan asentaa myös nestepinnan alapuolelle. Kalvopumppu on erinomainen valinta, kun pumppu halutaan sijoittaa nestepinnan alapuolelle.

Upotusasennus

KALVOPUMPPU SOPII MONENLAISIIN KÄYTTÖKOHTEISIIN

Eri materiaalivaihtoehdot takaavat lähes rajattomat mahdollisuudet näiden pumppujen käyttöön. Ne soveltuvat erinomaisesti viskoottisten, hiovien sekä syövyttävien aineiden pumppaukseen. Pumppu kestää hyvin kiintoaineita. Joihinkin pumppumalleihin voidaan asentaa läppäventtiili, jolloin kiintoainekoko voi olla hyvinkin suuri. Hellävaraisen pumppausliikkeen ansiosta pumppu soveltuu hyvin myös leikkuuherkille aineille. Kalvopumppu voidaan varustaa erilaisilla lisävarusteilla, jolloin käyttökohteita on useita.

Yksinkertainen rakenne pitää huoltokustannukset pieninä. Kalvopumppu on erittäin helppo huoltaa, näin säästytään pitkäaikaisilta pumppauskatkoksilta.

Ota meihin yhteyttä, niin räätälöimme teille sopivan ratkaisun!

Ota yhteyttä

Miksi valita Dellmeco-merkkinen kalvopumppu?

Valmistajan Dellmeco kalvopumput valmistetaan Euroopassa, joka tukee pumppujen korkeaa laatua. Lähellä oleva tuotanto myös nopeuttaa toimitusaikoja esimerkiksi tapauksissa, joissa tarvitaan vaikkapa erikoisvarusteltua kalvopumppua.

Dellmecon muovirunkoiset kalvopumput valmistetaan muoviaihioista koneistamalla, jolloin kalvopumppujen runkopaksuudet ovat melko suurehkot. Tämän vuoksi Dellmeco-kalvopumput ovat hyvin jykevätekoisia. Kun runko-osat tehdään koneistamalla muoviaihioista, syntyy lopputuloksena rakenteeltaan hyvin yksinkertainen kalvopumppu. Tämä auttaa käyttäjää vähentämällä varaosien tarvetta ja nopeuttaa tietyin osin pumpun huoltoa.

Dellmeco-kalvopumpussa käytetyt vahvat materiaalipaksuudet rauhoittavat kalvopumpun olemusta pumppaustilanteessa. Dellmecon kalvopumput sisältävät myös vakiona värinänvaimennintassut, jotka toimivat pumput ”jalkoina”. Materiaalin paksuus myös auttaa kulumiskestävyyden kanssa, esimerkiksi kiintoainetta pitävien aineiden kanssa, jolloin pumppupesän seinämät eivät kulu nopeasti puhki. Dellmeco-kalvopumput ovatkin yleisesti ottaen hyvin pitkäikäisiä.

Dellmecon metallisissa vaihtoehdoissa vettyvät metalliset runko-osat valmistetaan pääasiassa valuina. Valu on ratkaisuiltaan värinöitä vaimentava ja valun avulla kalvopumpun ”posket”, eli pumppupesän seinät voidaan valmistaa yhtenä osana. Näin kalvopumppu vaatii vähemmän osia, jolloin kalvopumppu on luotettavampi.

Dellmeco-kalvopumppu kannattaa valita kohteeseen, sillä se on varmatoiminen, helposti säädettävä ja turvallinen. Dellmeco-pumput sopivat esimerkiksi SIP- ja CIP-järjestelmiin, puhdastiloihin sekä ATEX-ympäristöön. Nämä kalvopumput ovat myös jämeriä ja rakenteeltaan yksinkertaisia, jolloin osia pumpussa on vähänlaisesti. Kalvopumppu vaatiikin normaalissa jaksottaisessa käytössä melko vähän varaosia elinkaarensa aikana, joka tekee kalvopumpusta melko kustannustehokkaan vaihtoehdon.

Dellmecon kalvopumput on myös valmistettu pitkään tunnetulla tekniikalla, joka on hyväksi koettu ja varmatoiminen. Dellmecon kalvopumppu voidaan myös varustella hyvin monella eri tavalla. Pumppuihin on saatavilla niin kuljetuskärryä, kalvovartiointi, tynnyrivarustusta. Ne voidaan myös varustaa tuplakalvoilla, jolloin saavutetaan lisäturvallisuutta erittäin haastavien ja vaarallisten aineiden kanssa.

Kalvopumppu – Kysy lisätietoja >>

Kalvopumppu on toimintavarma ja vaatii usein vähän huoltoa. Kalvopumppu voi olla joko metallinen tai muovinen sen käyttökohteesta riippuen.

Muovisen Dellmeco-kalvopumpun rakenne

TUOTTEET

MPumpumps logoDellmeco logoArbo logoSAER logo Norma Group logoOetiker logoBandit logoPliotron logoPowertools logo

Ota yhteyttä
Puh. 09 272 6017
bpi@bpi-chempump.fi

Käyntiosoite
Spjutsundintie 46
01190 SIPOO

Postiosoite
PL 37
01190 SIPOO-BOX

Copyright © 2024 BPI-Chempump Oy

Ota yhteyttä

Pyydä tarjous